В рамките на провелата се на територията на  Апелативна прокуратура-Велико

...
В рамките на провелата се на територията на  Апелативна прокуратура-Велико
Коментари Харесай

37 образувани досъдебни производства и 43 обвиняеми в района на АП – Велико Търново в рамките на операция срещу разпространението и държането на наркотици

В рамките на провелата се на територията на  Апелативна прокуратура-Велико Търново профилирана интервенция, разпоредена от основния прокурор Иван Гешев,  против разпространяването на наркотични субстанции са  формирани 37 досъдебни производства.

В качеството на обвинени са привлечени 8 лица за закононарушения, свързани с наркотични субстанции. По време на акцията са осъществени 17 претърсвания и изземвания и са арестувани 43 лица.  Апелативна прокуратура-Велико Търново включва районните и окръжните прокуратури във Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен и Русе и е на територията на пет Областни дирекции на Министерство на вътрешните работи. Операцията е минала при извънредно добра връзка и тясно съдействие сред Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи и  окръжните прокуратури в петте области в апелативната зона за реализиране на общите цели в полза на българските жители.

Специализираната интервенция под надзора на прокуратурата се реализира по отношение на предписание на основния прокурор на Република България Иван Гешев за активизиране на работата по каузи за разпространяване а наркотични субстанции и за безапелационното опълчване на закононарушенията, свързани с разпространяване и приложимост на наркотични субстанции, които съществено заплашват българските жители.

Също по предписание на основния прокурор е активизирана работата по формирани към този момент досъдебни производства за разпространяване на наркотични субстанции. По тези каузи в границите на интервенцията са осъществени 12 броя претърсвания и изземвания. В качеството на обвинени са привлечени 35 лица и с прокурорско разпореждане за период до 72 часа е арестувано едно лице.  Процесуалните дейности не престават.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР